Home > Schaatsen > Natuurijsbaan

Natuurijsbaan

De winter 2019 komt er aan!

Wij zijn enthousiast met een nog super dun laagje ijs op de ijsbaan van SNH! Met nog een paar dagen/nachten vorst in het vooruitzicht duimen wij binnenkort op de baan te kunnen schaatsen.

Het laagje is nog dun. We hopen dat iedereen het ijs met rust wil laten, zodat het goed aan kan groeien. Zodra het ijs sterk genoeg is, zullen we het laten weten en is iedereen welkom! Volg onze website of onze facebook pagina.

Duimen jullie mee?!

Update 25-jan-2019:

Vandaag kan er nog geschaatst worden. Helemaal rond kan niet, maar 1 recht eind en 1 bocht zijn sneeuw vrij.

Veel schaatsplezier vandaag!

NB. Er is geen verlichting voor in de avond!

snh-ijsbaan-20190125

Schaats jij al?

Onze vrienden van de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij Schaats jij al? Ook enthousiaste beginnende student schaatsers zijn welkom om te kijken of het training geven iets voor ze is. Helpen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wat is "Schaats jij al?"

Schaats jij al?" is voor kinderen die in groep 4, 5 of 6 van de basisschool zitten.

Op 5 zaterdagen; op 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober van 9.00 tot 10.00 uur, krijgen de kinderen schaatsles van trainers van de NSV.

Zij leren de schaatsslag, starten, remmen, rondjes draaien, maar ook vallen en opstaan op het ijs van ijsbaan Triavium. Zo krijgen ze nog vóór de winter de basis van het schaatsen onder de knie. Ook kunnen ze ontdekken of de schaatssport iets voor hen is.

Ook is NSV nog op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers voor op de woensdag van 17.15 tot 18.15 uur.

't Is weer voorbij

Met dank aan de weergoden en de vrijwilligers van BGP, SNH en het dorp Heumen hebben we de afgelopen dagen kunnen genieten op de natuurijsbaan in Heumen

Maar de dooi heeft ingezet en de ijsbaan is weer gesloten.

Gelukkig hebben we de foto's nog...

SNH natuurijsbaan gesloten

Helaas is de SNH natuurijsbaan gesloten.

Natuurijsbaan algemeen

 
Sinds 2012 heeft SNH de beschikking over een mooie natuurijsbaan. Deze ijsbaan is gelegen in Heumen, Maasstraat 9A. Hij werd officieel geopend op 16 december 2012, door de toenmalige voorzitter en oud-voorzitter. Zij gooiden symbolisch water in de baan.
 alt 
Tijdens vorst zal er naast deze site onder andere via de SNH Facebook pagina informatie te vinden zijn over de mogelijkheid om te schaatsen. Ook wordt er in het informatie bord, bij het binnenkomen van Heumen, een bord “NATUURIJSBAAN OPEN” geplaatst. Of kijk op www.schaatsen.nl (ook voor informatie over andere natuurijsbanen).
 alt 
Voor het schaatsen op de natuurijsbaan wordt met ingang van deze winter een vergoeding gevraagd. Deze wil de vereniging onder andere gebruiken voor het onderhoud van de ijsbaan. Ook is het mogelijk om natuurijsbaan lid te worden. Voor aanmelden gebruik deze link.

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar